İstanbul'a Yakın Yerlerde Hafta Sonu Tatili Tavsiyeleri


Yorucu geçen bir haftanın arkasından 2 günlük kısa bir hafta sonu kaçamağı planı yapmayı kim istemez ki?

Bu amaçla uzun uzadıya düşünmek gerekmiyor.

İstanbul'a yakın tabii ve tarihi başyapıtlarıyla ileri gelen bölgeleri seçmeye ne dersiniz?


Göl ağaçlar - tertemiz gökyüzü hepsi bir arada
Abant: Abant hem İstanbul hem de Ankara'da hafta içi çalışanlar için güzel bir hafta sonu seçeneğidir. TEM otobanı vasıtasıyla istanbul'dan 2 saat sürecek bir yolculuk ile Abant'a ulaşabilirsiniz. Göl çevresinde ve çam ağaçları içinde yapacağınız uzun yürüyüşler size iyi gelecektir. Aynı zamanda Abant Gölü'nde kanoyla gölü gezebilir. Gölden taze taze balık tutabilirsiniz. Bölgede yer alan geyik çoğaltma çiftliği tabiat ile baş başa kalmanızı sağlayacak yerlerden. Tarhana çorbası, peynir, erişte, tereyağı, bal(çam balı), ceviz ve kuşburnu gibi yerel mahsulleri deneyebilirsiniz. Abant evleride sizleri farklı bir atmosfere davet edecektir. Bu atmosferi iyi değerlendirin.





















Abant hakkında daha detaylı olarak buradan bilgi alabilirsiniz.
Abant Otel ve pansiyonları fiyat karşılaştırmalı olarak sağ üst köşedeki arama kutucuğundan inceleyebilir ve isterseniz rezervasyon yapabilirsiniz.

Abant Gölünde Hafta sonu Kaçamağı

Abant Gölü çevresinde bulunan otelleri fiyat karşılaştırmalı olarak incelemek için sağ üst köşedeki otel arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.

Bolu şehir merkezinin 34 kilometre güney batısında bulunan Abant Gölü'nün rakımı takribi 32 metredir. Göl etrafı senenin her sezonunda da gidilebilen bir istirahat alanıdır. Karayolları, kış koşullarından negatif etkileniyor fakat göl yolu kesinlikle kış şartlarından etkilenmeyecek şekilde açık tutuluyor.

Abant Gölü çevresinde gözünüze eski yapıtlar çarpmasa da, Abant Gölü'nün bulunduğu kısımda yapılan incelemeler şaşırtan bir veriyi ortaya koyuyor. Bölgenin geçmişi Milattan Önce 5000 - 3000 senelerine yani Hititler'in ilk devrine kadar uzanıyor.

Daha sonraları, Anadolu'da gözlenen hemen hemen bütün medeniyetlerin yaşam alanına girmiştir göl ve çevresi. Buraya son olarak 19. asırın son çeyreğine doğru Kafkas muhacirleri gelerek Anadolu motifindeki yerlerini almışlardır.

Su üstündeki işveli nilüferler, yemyeşil çimler ve orman bitkilerinin sardığı Abant Gölü, ilkbahar dönemlerinde mutlaka gidilmesi icab eden mekanlardan. Her sezon başka güzeldir, fakat ilkbahar dönemlerinde mutlaka rotanız Abant olmalı.

6.5 km süresince uzanan gölün etrafında doğa yürüyüşü yapıp kendinizi yenileyip, muhtevanıza yaşam güçü enjekte edebilirsiniz. Abant Gölünün zevkini, arzu ederseniz bisiklet kiralayarak da çıkartabilirsiniz.

Abant'ın ağaçtan binaları ile Örmeci platosu Sinekli platosu ve Samandere Şelalesi ise başka yürüyüş yolları. 8 km mesafesince uzanan bu orman içi yürüyüşü dinginliği ile olağanüstü bir istirahat vesilesi vaad ediyor.


Denizden takribi 1350 metre yukarıdaki gölün etrafını saran 7 kmlik yol yürüyüş yapmak için harika. Yaklaşık bir yürüyüş hızıyla bir buçuk saat kadar devam ediyor. Abant'ın etrafını gezmek için 3 alternatifiniz mevcut. Bisiklet at fayton.

Bisiklet ile tur atabilmek için, bisikletinizi getirmeniz ve trafik kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor. At ve fayton ile tur ise Bolu Abant'tan temin edilebiliyor. Gölden Mudurnu'ya dosdoğru giden bayır yolu tırmanıp tepeye ulaşırsanız yorgunluğunuzu unutturan görkemli bir göl tablosuyla karşılaşırsınız. Abant Gölü çevresi köknar, sarıçam, kayın, gürgen, fındık, muşmula ve kuşburnunu da bulunduran zengin bir bitki damına sahiptir.

Abant Gölü çevresinde çeşitli yaban hayvanı yaşamını devam ettiriyor. Çevre ormanlarda geyik, yaban domuzu, ayı, çakal ve çok sayıda yırtıcı - ötücü kanatlı hayvan bulunuyor. Fakat yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle yaban hayvanlarını göl çevresinde görmek pek olası değil.

Göl kıyısında 3 - 4 tesis ve Bolu Valiliği İl Özel İdaresi'nin konaklama tesisleri mevcut. Başkaca İstanbul-Bolu karayolu üstündeki Abant dönemecinden dönüldükten sonra yol üstünde pansiyon v.b. kurumlarda mevcut.

Bolu Abant'ın etrafı engin çayırlıklar ve ağaçtan yayla evleriyle kaplı düzlüklerle doludur. Aynı zamanda Tabiat Ana sertifikalı Samandıra Şelalesi'ne gidebilirsiniz. Bu şelaleyi pek çok şelaleden değişik yapan hususlar enteresan jeolojik teşekküller ve yer yer abide ağaçların da mevcut olduğu gösterişli ve yeni bir bitki damından kaynaklanıyor.

Sonuç olarak yılın her mevsimi Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde yaşayanlar için şehir stresinden kurtulmanın yollarından biridir Abant'ta bir haftasonu kaçamağı yapmak.

Abant Gölü çevresinde bulunan otelleri fiyat karşılaştırmalı olarak incelemek için sağ üst köşedeki otel arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.

Hangi Kayak Merkezi - Uludağ,Kartalkaya,Palandöken


Kayak mevsimi başladı, kayak severler için epey beğenilen merkezlere sahip olan memleketimizde bu merkezlerden en tanınanlarını hepberaber kısaca inceleyelim.

Uludağ : Uludağ genellikle Türk sinemasına bahis olmuş, daha çok cemiyetin en beğenilen kayak mekanı olarak bilinmekte ve aslında bu ünvanıda hak etmektedir. Uludağ benzersiz nitelikleri ve tabii güzelliklerine rağmen pistlerin uzun olmaması ve aşırı doluluğu sebebiyle kayakseverler tarafından pek tercih edilmemektedir. İstanbul'a yakınlığıyla bilinen bu bölgeye daha çok amatörler ve kış tatili yapmak isteyenler tarafında ilgi gösterilmektedir.

Kartalkaya : Kartalkaya İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı değişik boylardaki pistleri ve düzgün alt yapısı ile becerikli kayakçıların en beğenilen yerlerinden birisidir. Son 10 sene süresince büyük gelişme gösteren Kartalkaya'ya kayak mevsimi süresince aşırı ziyaretçi talebi olmaktadır.

Palandöken : Yerkürenin en uzun pistlerinden biri olma istisnalığına sahip olan Palandöken kar niteliğininde dünya standartları üstünde olmasının avantajı ile yurtiçi ve yurtdışından kayak ustalarını misafir etmekte ve süratle gelişmektedir. Son senelerde yapılan tesisler ve altyapıyı da göz önüne getirdiğimizde önümüzdeki birkaç sene süresince Avrupa'nın en beğenilen pisti olması kaçınılmaz görünmektedir.

Bu üç mühim mekanın yanı sıra Kastamonuda Ilgaz, Kayseride Erciyes ve Ankarada Elmadağ gibi yerli halk tarafından seçilen bir çok tesis kayakseverlere hizmet vermektedir.

Antalya Plajları

Ülkemizin en mühim tatil mekanı sayılan Antalya’nın sahillerinin boyu girinti çıkıntı içinde 640, doğru hat 500 km’dir. Antalya’nın batı sahillerinde dağların denize dik inmesi sebebiyle deniz derindir ve kumsallar devamlılık göstermez. Yalnızca  Kemer, Kumluca, Tekirova, Finike, Demre ve Kaş sahillerinde güzel imkanlar sunan doğal kumsallar mevcuttur. Ayrıca Beldibi kumsalları, Göynük kıyıları , Tekirova, Kemer Olympos ve Kolindonya burnundan Ksantos’a kadar olan kıyılarda turizm amacıyla lüzumlu tüm doğal elemanlar mevcuttur. Konyaaltı ve Reşat Adası kumsalları da Antalya’nın batısında yer bulur. Kentin doğu kesiminde ise dağların denize paralel uzanması dağlarla deniz ortasında ova teşekkülünü sağlamış. Böylelikle Antalya’dan başlayıp Side ve Gazipaşa yakınlarına kadar ince kumdan meydana gelen görkemli kumsallar oluşmuştur. Lara, Karpuzkaldıran, Belek, Kundu kumsalları Antalya’nın doğusunda yer alan kumsallardandır.

Antalya Hakkında Kısa Gezi Bilgileri


Akdeniz nahiyesinin en mühim şehirlerinden sayılan Antalya’nın arazi hudutunu Toros dağları yaratır. Kent bu kısımda batıdan doğuya doğru Muğla Burdur Isparta Konya ve İçel vilayetleriyle güneyde Akdeniz ile sonlanır.

Ağrı Dağı Hakkında

Ülkemizin en yüksek noktası olarak kabul edilen ve aynı zamanda volkanik bir nitelik barındıran Ağrı Dağının %35'i Iğdır vilayetinde, %65'i ise Ağrı vilayetinde bulunmaktadır. Her sezon tepesinden eksik olmayan karlarıyla ve memleketimizin en yüksek dağı olması nedeniyle maceraperest dağcılar için çok alımlı gelen Ağrı Dağının 13 metrelik Atatürk tepesi ve 89 metrelik İnönü tepesi mevcuttur.