Abant Gölü çevresinde bulunan otelleri fiyat karşılaştırmalı olarak incelemek için sağ üst köşedeki otel arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.
Bolu şehir merkezinin 34 kilometre güney batısında bulunan Abant Gölü'nün rakımı takribi 32 metredir. Göl etrafı senenin her sezonunda da gidilebilen bir istirahat alanıdır. Karayolları, kış koşullarından negatif etkileniyor fakat göl yolu kesinlikle kış şartlarından etkilenmeyecek şekilde açık tutuluyor.
Abant Gölü çevresinde gözünüze eski yapıtlar çarpmasa da, Abant Gölü'nün bulunduğu kısımda yapılan incelemeler şaşırtan bir veriyi ortaya koyuyor. Bölgenin geçmişi Milattan Önce 5000 - 3000 senelerine yani Hititler'in ilk devrine kadar uzanıyor.
Daha sonraları, Anadolu'da gözlenen hemen hemen bütün medeniyetlerin yaşam alanına girmiştir göl ve çevresi. Buraya son olarak 19. asırın son çeyreğine doğru Kafkas muhacirleri gelerek Anadolu motifindeki yerlerini almışlardır.
Su üstündeki işveli nilüferler, yemyeşil çimler ve orman bitkilerinin sardığı Abant Gölü, ilkbahar dönemlerinde mutlaka gidilmesi icab eden mekanlardan. Her sezon başka güzeldir, fakat ilkbahar dönemlerinde mutlaka rotanız Abant olmalı.
6.5 km süresince uzanan gölün etrafında doğa yürüyüşü yapıp kendinizi yenileyip, muhtevanıza yaşam güçü enjekte edebilirsiniz. Abant Gölünün zevkini, arzu ederseniz bisiklet kiralayarak da çıkartabilirsiniz.
Abant'ın ağaçtan binaları ile Örmeci platosu Sinekli platosu ve Samandere Şelalesi ise başka yürüyüş yolları. 8 km mesafesince uzanan bu orman içi yürüyüşü dinginliği ile olağanüstü bir istirahat vesilesi vaad ediyor.
Denizden takribi 1350 metre yukarıdaki gölün etrafını saran 7 kmlik yol yürüyüş yapmak için harika. Yaklaşık bir yürüyüş hızıyla bir buçuk saat kadar devam ediyor. Abant'ın etrafını gezmek için 3 alternatifiniz mevcut. Bisiklet at fayton.
Bisiklet ile tur atabilmek için, bisikletinizi getirmeniz ve trafik kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor. At ve fayton ile tur ise Bolu Abant'tan temin edilebiliyor. Gölden Mudurnu'ya dosdoğru giden bayır yolu tırmanıp tepeye ulaşırsanız yorgunluğunuzu unutturan görkemli bir göl tablosuyla karşılaşırsınız. Abant Gölü çevresi köknar, sarıçam, kayın, gürgen, fındık, muşmula ve kuşburnunu da bulunduran zengin bir bitki damına sahiptir.
Abant Gölü çevresinde çeşitli yaban hayvanı yaşamını devam ettiriyor. Çevre ormanlarda geyik, yaban domuzu, ayı, çakal ve çok sayıda yırtıcı - ötücü kanatlı hayvan bulunuyor. Fakat yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle yaban hayvanlarını göl çevresinde görmek pek olası değil.
Göl kıyısında 3 - 4 tesis ve Bolu Valiliği İl Özel İdaresi'nin konaklama tesisleri mevcut. Başkaca İstanbul-Bolu karayolu üstündeki Abant dönemecinden dönüldükten sonra yol üstünde pansiyon v.b. kurumlarda mevcut.
Bolu Abant'ın etrafı engin çayırlıklar ve ağaçtan yayla evleriyle kaplı düzlüklerle doludur. Aynı zamanda Tabiat Ana sertifikalı Samandıra Şelalesi'ne gidebilirsiniz. Bu şelaleyi pek çok şelaleden değişik yapan hususlar enteresan jeolojik teşekküller ve yer yer abide ağaçların da mevcut olduğu gösterişli ve yeni bir bitki damından kaynaklanıyor.
Sonuç olarak yılın her mevsimi Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde yaşayanlar için şehir stresinden kurtulmanın yollarından biridir Abant'ta bir haftasonu kaçamağı yapmak.
Abant Gölü çevresinde bulunan otelleri fiyat karşılaştırmalı olarak incelemek için sağ üst köşedeki otel arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.